Etióp Kézi Pörkölő

Pörköld saját kezűleg zöld, szemes kávéinkat otthonodban, hogy maximális élményben legyen részed!

Etiópiában tradicionálisan a mai napig kézzel pörkölik a kávét, amelyet mozsárban való őrlés után Jabanában főznek. Ha szeretnéd felfedezni a kávékészítés magasabb szintjét és szeretnél kísérletezni a különböző pörkölési profilok, ízjegyek előtérbe hozatalával, akkor ez az eszköz nem hiányozhat a konyhádból!

Egy pörköléshez csak egy jól működő gáztűzhelyre, 50 gramm zöld, szemes kávéra és természetesen a pörkölő edényre van szükséged.

4.990Ft

Törlés

Etióp Kézi Pörkölő

Pörköld saját kezűleg zöld, szemes kávéinkat otthonodban, hogy maximális élményben legyen részed!

Etiópiában tradicionálisan a mai napig kézzel pörkölik a kávét, amelyet mozsárban való őrlés után Jabanában főznek. Ha szeretnéd felfedezni a kávékészítés magasabb szintjét és szeretnél kísérletezni a különböző pörkölési profilok, ízjegyek előtérbe hozatalával, akkor ez az eszköz nem hiányozhat a konyhádból!

Egy pörköléshez csak egy jól működő gáztűzhelyre, 50 gramm zöld, szemes kávéra és természetesen a pörkölő edényre van szükséged.

4.990Ft

Törlés

Leírás

Kézi Pörkölés útmutató:

Helyezd a zöld, szemes kávét a pörkölő lábasba egyenletesen elosztva. Ezután közepes láng fölé tartva (10-15 cm-re) egyenletes kézmozdulatokkal mozgasd a serpenyőt.

A mozdulatokat megismételve folyamatos láng dölött tartva 10-12 percig pörköld a zöld, szemes kávét, legalább addig amíg az első cracket meghallod.

Fontos, hogy addig pörköld legalább a kávészemeket, amíg minden bab eléri az első cracket! – Természetesen a második crackig is pörkölhető a kávé ízlés szerint, ami már a közepes-sötét pörkölésnek felel meg.

Ha nem vagy biztos a dolgodban, várunk szeretettel az irodánkban, ahol workshop keretén belül megtanítjuk neked a kézipörkölés alapjait.

 

További információk

Szín

Fekete

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Etióp Kézi Pörkölő” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.